Cursus Medical Taping Concept

Dag indeling: avond 18.30 - 21.15 uur
Locatie: Apeldoorn
Kosten: € 125.00

Medical Taping Concept

De opleiding Medical Taping Concept bestaat uit 2 korte cursussen nl. de basiscursus en de vervolgcursus.

Elke cursus bestaat uit 2 avonden (workshops). Door de hele opleiding te volgen leert u de het Concept Medical Taping met al zijn toepassingen. Na de basiscursus kunt u iemand al behandelen met deze tapetechniek. Deze tapetechniek is geheel anders dan de klassieke witte taping, waarin het gaat om gewrichten of spieren te ondersteunen  of te stabiliseren. De techniek met Medical Taping wordt echter uitgevoerd met gekleurd en rekbaar tape heeft naast ondersteuning ook meer als doel om de blessure sneller te laten genezen. De Medical Tape techniek (ook wel kinesiotaping genoemd) wordt tegenwoordig veel toegepast bij sporters. Daarom is deze cursus bij uitstek interessant en geschikt voor sportmasseurs en fysiotherapeuten. Ook voor trainers en coaches is de cursus erg interessant. De techniek van medical taping is dus gericht op een beter herstel van de klant en corrigeert tevens het bewegingsverloop.

Basiscursus Medical Taping Concept:

Tijdens deze cursus wordt voornamelijk aandacht besteed aan de meest voorkomende behandelingen voor spieren en gewrichten. Er wordt duidelijk uitgelegd wat de eigenschappen en de werking is van de Medical Tape om vervolgens deze kennis toe te passen in de praktijk. In beide workshops van deze basiscursus gaan we deze kinesiotape technieken  toepassen op spieren en gewrichten van zowel de onderste als bovenste extremiteit.

Inhoud basiscursus:

Wat is Medical Taping Concept

Eigenschappen van de tape

De werking & effecten van het Medical Taping Concept

Aandachtspunten bij het aanleggen

Contra-indicaties

Spiertechnieken

Ligament technieken

Vervolgcursus Medical Taping Concept:

Specifieke behandelmethodes staan centraal bij deze cursus. Medical tape kan je namelijk veel breder toepassen dan alleen het behandelen van de spieren en ligamenten. In de vervolgcursus gaan we is op de theoretische onderbouwing van deze specifieke behandelmethodes waarbij ook nieuwe aanleg technieken en behandelmethodes uitgelegd worden. Vervolgens gaan we de kennis in de praktijk uitvoerig oefenen en toepassen.

Inhoud van de vervolgcursus:

Positie beïnvloeden van gewrichten

Beinvloeden van de eindstand

Houdingcorrecties

Lymfe taping

Hematomen

fibroseringen & littekens

C.O.P.D. & Hooikoorts

Menstruatiepijn

Shin splint en hielspoor

Zowel de basiscursus als vervolgcursus kost 125,- euro. Dat is inclusief een rol kinesiotape, een reader en afsluiting met het certificaat Medical Taping Concept

Actie: volg je beide cursussen ontvang je nu 25,- euro korting op de 2e cursus!

Data Cursus Medical Taping Concept

Cursus Medical Taping Concept
  • donderdag, 18 juni, 2020 - 19:00
  • donderdag, 25 juni, 2020 - 19:00
Vervolg Cursus Medical Taping Concept
  • woensdag, 12 februari, 2020 - 19:00
  • woensdag, 19 februari, 2020 - 19:00
  • donderdag, 2 juli, 2020 - 19:00
  • vrijdag, 3 juli, 2020 - 19:00