Opleiding wellness massage

Dag indeling: 14 cursusavonden op maandagavond 19.00 - 22.00 uur
Locatie: Kayersdijk 39 Apeldoorn
Kosten: € 795.00

 

Start opleiding  WELLNESSMASSAGE (KLASSIEKE MASSAGE):   14 september 2020

De opleiding wellnessmassage voor Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Amersfoort, Hengelo, Enschede etc. Wij leiden voor de hele regio midden en oost Nederland op.  De eerst volgende opleiding Wellnessmassage start op maandag 14 september en bestaat uit 15 cursusavonden op de maandagavond Heeft u masseren altijd al leuk gevonden en zou u dat best meer willen doen? Of wilt u van massage uw (parttime)werk maken? Volg dan deze mooie opleiding om het masseren echt goed te leren. Na de opleiding Wellnessmassage mag u zichzelf gediplomeerd wellnessmasseur noemen en kunt u ermee aan de slag. Onder begeleiding van deskundige docenten leert u tijdens de opleiding de fijne kneepjes van het massagevak.    
MassageopleidingApeldoorn geeft deze opleiding WELLNESSMASSAGE  in het opleidingscentrum Apeldoorn. Een mooi groot en gezellig opleidingscentrum met aparte ruimte voor theorie en praktijk. De opleiding is een officiele bondsopleiding en wij zijn gecertificeerd om deze opleiding te geven. De bond neemt aan het eind het praktijkexamen af. Met de opleiding wellnessmassage heeft u een mooie theoretische en praktische massageopleiding in handen. De theorie van het menselijk lichaam is zeer boeiend en het masseren is prachtig om te doen. De wellnessbranche is groeiend en daardoor is er voor de wellnessmasseur momenteel goede werkgelegenheid. Er is veel vraag naar masseurs bij o.a. de sportverenigingen, sauna's en wellnessbedrijven. Ook kunt u iets voor uzelf beginnen en behandelingen geven. Na de opleiding wellnessmassage kunt u nog de vervolgcursus doen voor "Master" Wellnessmasseur Spa, of "Master" Massagetherapeut. Zie voor meer informatie verder op deze site.


Tijdens de opleiding wordt u begeleid door ervaren en geaccrediteerde docenten. Veel aandacht wordt besteed aan de praktijk massage. U leert alles over de klassieke massage in de opleiding. Ook zijn er theorielessen waarin de vakken anatomie en de fysiologie worden gegeven om meer te leren van het menselijk lichaam. Daarnaast wordt ook het vak theoriemassage gegeven, die het ontstaan en de geschiedenis behandelt en leert wat indicaties zijn en contra'-indicaties en andere zaken over de massage.

De opleiding WELLNESSMASSAGE leidt op tot het theorie-en het praktijkexamen van het NESM. De NESM is de Nederlandse Examenstichting Sportverzorging en Sportmassage. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om te denken en handelen als een volwaardig wellnessmasseur. Wilt u gaan werken als masseur bij een sportvereniging of sportschool, in uw eigen praktijk, in een saunacomplex of schoonheidssalon, dan is de opleiding wellnessmassage de juiste keuze! Dus lijkt je dit interessant, schrijf je dan nu in!

NB: Ook kan MassageOpleidingApeldoorn soms bemiddelen bij het zoeken naar een massagebaan of kent vacatures. We werken samen met verschillende Sauna- en Wellnessresorts, zodat ook daar kansen liggen op een baan als wellnessmasseur.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

MassageOpleidingApeldoorn is  een toonaangevend opleidingscentrum op het gebied van massageopleidingen. Zo hebben we de laatste jaren professionele powerpointpresentaties en video-instructie films gemaakt van de lessen. Deze staan op een beveiligd gedeelte van de site en is toegangkelijk voor onze cursisten. Het is een heel mooi middel om ook thuis zowel de theorie als de praktijk goed te kunnen bekijken en leren. Het wordt erg gewaardeerd door onze cursisten.   Daarnaast biedt MassageOpleidingApeldoorn ook vele andere massagecursussen aan. Zo is er een korte basisopleiding en vervolgopleiding klassieke massage en een cursus thaise massage, hotstonemassage, stoelmassage e.a. Een workshop Chinese massage is momenteel in ontwikkeling. Naast de cursussen kunt u ook bij ons terecht voor massagebehandelingen. Tevens wordt er cursus gegeven in klassieke taping en medical taping. De cursussen, workshops en behandelingen van MassageOpleidingApeldoorn kenmerken zich door een goede kwaliteit voor een betaalbare prijs. 

 • Onze kennis en kunde die wordt elk jaar bijgehouden door deelname aan de bijscholingen van de bonden (NGS en NESM/VOS). Hedendaagse ontwikkelingen worden door ons nauwgezet gevolgd zodat onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen blijven voldoen. 
 • De docenten geven zelf ook nog behandelingen zodat zij weten wat er speelt in de praktijk en zij zelf ook praktiserend bijblijven.
 • Onze docenten staan altijd klaar voor de cursisten. Zij zijn bereid en gemotiveerd om de cursisten te helpen (slagen).
 • Onze docenten beschikken over ruime professionele ervaring op hun vakgebied en hebben jarenlange ervaring in het geven van deze cursussen. 
 • Dit blijkt ook uit het hoge slagingspercentage (95% !) van onze cursisten, waar we uiteraard heel trots op zijn. De laatste 3 jaar kennen we zelfs 100% geslaagden!

De vakken van de opleiding  wellnessmassage zijn:

 • Anatomie van het menselijk lichaam
 • Fysiologie van het menselijk lichaam
 • Theorie van de massage
 • Praktijk wellnessmassage, allelei massagetechnieken en de methodiek
 • Anamnese leren met de cliënt 
 • Massagehygiëne en verzorging cliënt 
 • Voorbereiding op het eindexamen wellnessmassage d.m.v. casus opdrachten

Hoe zien de cursusavonden eruit

 • de lessen zijn op de maandagavond van 19.00 – 22.00 uur:

  • van 19.00 tot 20.00 uur: theorieles  o.a. via PowerPoint lessen
  • van 20.00 tot 22.00 uur: praktijkinstructie, oefenen massagetechnieken en opbouw massage

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit de 1 grote studiemap wellnessmassage, uitgegeven door de bond.  U hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen. In deze map staat de gehele theorie en praktijk van de opleiding.

Verder proberen we zoveel mogelijk informatie met de cursist te delen door alle relevante informatie op onze site te plaatsen. Dit staat op een beveiligd gedeelte waar alleen de cursist toegang tot heeft.

Zo staat de hele studiehandleiding op de site, zodat u dat altijd rustig kunt bekijken. Deze studiehandleiding is een mooie handleiding met informatie over de gehele opleiding wellnessmassge. Zo staat er duidelijke informatie in hoe het examen is geregeld, maar ook staan er studie tips, studie vragen en oefentoetsen in als hulp bij het leren van de theorie stof.
Ook staan alle theorielessen in PP-presentaties op de site en als cursist heb je toegang tot deze powerpointpresentaties. Zo heeft u samenvattingen en uitleg over de belangrijkste zaken van de theorie. Een fijn hulpmiddel bij het leren.

Bijzonder mooi is, dat we alle praktijklessen ook op video-instructiefilms op onze site hebben staan. Deze videoinstructiefilms laten op mooie rustige wijze alle technieken zien van de massages. Dit is een prachtig hulpmiddel om de technieken goed aan te leren en in de vingers te krijgen. Als cursist krijg je dus ook toegang tot deze beveiligde zone van de site.  Vanzelfsprekend bieden ook de docenten studieondersteuning waar ze kunnen. 

Een vooropleiding is niet noodzakelijk

Om de opleiding wellnessmassage te volgen bij MassageOpleidingApeldoorn is een vooropleiding niet noodzakelijk. Iedereen kan deelnemen aan deze massageopleiding. Deze opleiding zit ongeveer op het niveau van MBO 3.  Alles wat u  moet weten, is in het lesmateriaal/lesboeken opgenomen. Dit is duidelijk en men kan het goed bestuderen. De 3 toetsen gaan ook echt over de leerstof die de docent geeft en die in het lesboek staan. Bij de ervaren docenten kunt u terecht voor de begeleiding van huiswerk en aanvullende vragen over de opleiding. Een studielast is moeilijk aan te geven, maar  naast de cursusavond zal het ongeveer 2 uur per week zijn.

Examen

Volgt u de opleiding Wellnessmassage, dan wordt het landelijke praktijkexamen afgenomen door het Nederlands Exameninstituut  Sportmassage (NESM). Dit praktijkexamen vindt doorgaans plaats in mei of juni.  De locatie van het landelijke examen is nu nog niet bekend. Slaagt u voor het praktijkexamen, dan ontvangt u het officiële diploma Wellnessmassage.
Het schriftelijk theorie-examen Wellnessmassage wordt afgenomen door de cursusdocenten zelf. De theoretische leerstof is opgedeeld in 3 modulen (anatomie, fysiologie, th. massage), die elk afzonderlijk worden afgesloten met een toets. Alle 3 de toetsen moeten uiteindelijk behaald zijn. De toetsen worden dus verspreid over de opleiding afgenomen Wanneer u  de gehele theorie heeft behaald, mag u het praktijkexamen doen. Dat is dus de laatste fase van de opleiding. Meer informatie over het praktijkexamen ontvangt u op de cursus

Opleidingskosten

795,00

 

 (overmaken 2 weken voor de cursusstart)

Inschrijfkosten

50,00

 

 (bij aanmelding voor 1 juli 2020  géén inschrijfkosten!)

         
         
Lesmateriaal:       (betalen op de 1e cursusavond)

complete DLO

1 grote lesmap

40,00

40,00

 

 (DLO is: Digitale LeerOmgeving en geeft toegang tot alle       lesmaterialen, PP en video-instructiefilms)

1 grote fles massageolie 20,00    een perfecte olie en anti-allergisch (1/2 liter)
NESM examengeld 100,00   4 weken voor het praktijkexamen plaats vindt

Het is ook mogelijk om de cursus in 2 termijnen te betalen als u dat graag wilt. Overlegt u  even met ons hierover.
De eerste termijn dient voor aanvang van de cursus betaald te zijn, de 2e termijn halverwege de opleiding.

Ontvang een deel van je studiekosten terug van de belastingdienst! U kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij uw (toekomstige) beroep misschien van de belasting aftrekken. Bent u benieuwd naar uw belastingvoordeel voor deze opleiding, informeer er naar bij de Belastingdienst.

AANMELDEN  of eerst kennismaken?
Inschrijven kan door onderaan op deze pagina op de knop INSCHRIJVEN  te klikken. Dan komt u op het inschrijfformulier wat u kunt invullen en verzenden.

Wilt u echter graag eerst een informatief gesprek en/of ons opleidingscentrum zien dat kan ook. Mail of bel ons voor een afspraak.
Dank u wel voor uw interesse in de opleiding WELLNESSMASSAGE / KLASSIEKE MASSAGE. Wij zien u graag op de cursus.

Vriendelijke groet,
Massageopleidingapeldoorn

Data Opleiding wellness massage

 • maandag, 20 januari, 2020 - 19:00
 • maandag, 27 januari, 2020 - 19:00
 • maandag, 3 februari, 2020 - 19:00
 • maandag, 10 februari, 2020 - 19:00
 • maandag, 2 maart, 2020 - 19:00
 • maandag, 9 maart, 2020 - 19:00
 • maandag, 16 maart, 2020 - 19:00
 • maandag, 23 maart, 2020 - 19:00
 • maandag, 30 maart, 2020 - 19:00
 • maandag, 6 april, 2020 - 19:00
 • maandag, 13 april, 2020 - 19:00
 • maandag, 20 april, 2020 - 19:00
 • maandag, 4 mei, 2020 - 19:00