Cursus bindweefsel massage

Dag indeling: avond
Locatie: MassageOpleidingApeldoorn
Kosten: € 175.00

Cursus bindweefselmassage

De cursus bindweefselmassage is een zeer interessante en leerzame cursus als je meer wilt kunnen dan alleen massage. Je krijgt 3 avonden voorgeschoteld met veel nieuwe theoretische en praktische kennis en vaardigheden.

Je leert om completer naar een klant te kijken en je hebt meer in huis om klanten te helpen met deze vorm van behandelen. Daarom wordt er in deze cursus ook eerst anatomische en fysiologische kennis opgedaan om deze vorm van massage goed te begrijpen en te kunnen toepassen. Een bindweefsel massage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Doordat het bindweefsel reflexzones op de rug heeft valt deze massage ook onder de reflexzone massage. Bij de reflexzone massage wordt er vanuit gegaan dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met zenuwbanen, organen, spieren, en huid. Door het masseren van deze zones wordt dit gebied van huid en bindweefsel goed losgemaakt. Maar ook de corresponderende organen worden hiermee gestimuleerd, waardoor eventuele blokkades worden opgelost en zodoende klachten kunnen verdwijnen.

Alle inwendige organen en andere delen van ons lichaam hebben een zogenaamd projectiegebied op bindweefsel niveau. De zenuwen die deze organen aansturen lopen door de wervelkolom. Vanuit de wervelkolom ontspringen de zenuwen via de wervels naar organen of delen in ons lichaam. De zenuw die verantwoordelijk is voor het aansturen van de maag verlaat de wervelkolom halverwege de rug, niet verrassend dan dat de reflexzone van de maag ook halverwege de rug te vinden is. Aan deze zone is dan ook goed te zien of iemand maagklachten/problemen heeft. Er is een verhoogde spanning voelbaar, of de huid kan minder goed verschoven worden. Wanneer deze zone behandeld wordt met een bindweefsel massage kunnen deze klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Een bindweefsel massage heeft o.a. invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel, dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling. Deze visie is een belangrijk onderdeel van de cursus bindweefsel massage waarbij door middel van bindweefsel een beïnvloeding wordt gedaan op klachten in datzelfde projectiegebied.

De bindweefselzones kunnen zich aftekenen of manifesteren als weefselintrekkingen met zwellingen aan de randen van die intrekkingen. Ook kunnen de segmentaal verbonden huidgebieden, de dermatomen, gevoeling worden voor aanraking, druk en/of temperatuur. Binnen een dermatoom of myotoom kunnen we ook een hypergevoelig punt aantreffen. Dit punt geeft veel pijn bij aanraking en soms ook uitstralende sensaties.

In deze cursus leer je om d.m.v. een goede anamnese, inspectie en palpatie om deze zones, probleemgebieden te ontdekken. Met de verschillende technieken die je op de cursus leert ga je vervolgens deze zones behandelen om klachten lokaal te verminderen maar ook om evt. andere klachten, die in de verbinding met de reflexzone staan, te behandelen. Een pittige en interessante cursus om je verder te ontwikkelen en te bekwamen als masseur, zodat je met meer inzicht en technieken klachten van je cliënt kunt gaan behandelen.

Data Cursus Bindweefsel massage

  • woensdag, 6 mei, 2020 - 19:00
  • woensdag, 13 mei, 2020 - 19:00
  • woensdag, 20 mei, 2020 - 19:00